Een interactief energieadvies

Doordat de gegevens online worden ingevuld is het advies direct te delen met de bewoner, is beter inzicht te krijgen in de impact en kunnen bewoners beter worden begeleid bij de uitvoering van het advies.

Meer dan 5300 uitgevoerde adviesbezoeken.

De energieadviezen en energieboxen worden gegeven door energieadviseurs van JMA. Dit gebeurt namens de gemeenten Utrecht, Stichtse Vecht, Nieuwegein, Zeist, Bunnik en Capelle aan den IJssel en in samenwerking met woningcorporaties en particuliere verhuurders. In 2014 zijn we begonnen met het uitvoeren van energieadviezen in de gemeente Utrecht. Sinds 2017 worden er ook energieadviezen gegeven in de gemeenten Stichtse Vecht, Nieuwegein en Zeist in 2019 is daar Capelle aan den IJssel bijgekomen. Inmiddels zijn meer dan 5300 huishoudens bezocht. We hebben dus ruime ervaring met het helpen van bewoners bij het omlaag brengen van hun energierekening.

Het advies dat wordt opgesteld is afgestemd op de woon- en leefsituatie van de deelnemer: er wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld het woonoppervlak, de isolatie of het aantal bewoners. Dit maakt het mogelijk een zeer persoonlijk advies op te stellen.

Direct inzicht in impact

De checklist met bespaartips wordt tijdens het huisbezoek op een tablet ingevuld. Zo worden de gegevens direct toegevoegd aan het totaalplaatje. Als gemeente of woningcorporatie ontvangt u op verzoek automatisch periodiek een impact report met daarin de resultaten van uw beleid. Ook is via de site altijd te zien hoeveel van uw huishoudens al deelnemen.Utrecht
4.219 deelnemers
sinds 2014


Stichtse Vecht
357 deelnemers
sinds 2017


Nieuwegein
380 deelnemers
Sinds 2017


Zeist
318 deelnemers
Sinds 2017


Bunnik
25 deelnemers
Sinds 2019


Capelle aan den IJssel
0 deelnemers
Sinds 2019

Slim motiveren

Op basis van het advies worden deelnemers via e-mails gemotiveerd om hun advies in de praktijk te brengen. De inhoud van de e-mails is gebaseerd op de motivatie van de deelnemer aan de slag te gaan met het besparen van energie, zoals die naar voren is gekomen in het adviesbezoek. Ook kunnen deelnemers altijd hun advies online inzien.

Geïnteresseerd? Neem contact op


Bekijk een video van een huisbezoek:Utrecht Kanaleneiland

Utrecht Overvecht

Utrecht Zuilen